Het TabletForms Plans portaal kan met de chrome/edge browser geopend worden door op de volgende internetpagina in te loggen. Voor de tablets en mobiele telefoons is er een TabletForms Plans app in de desbetreffende app stores.

https://tfplans.tablet-forms.nl

Kies in het menu Plattegronden de juiste plattegrond en vervolgens het marker teken knop om deze te openen.

De Plattegrond wordt nu getoond met alle locatie punten. Door een locatie punt te selecteren worden de details ervan getoond, en kan men het formulier aanmaken om te verwerken of als PDF bestand inzien.

Als een locatie punt nog niet verwerkt is heeft deze een rode kleur en wordt alleen de Maak wijzig link getoond. Zodra het locatie punt via TabletForms is verwerkt, verandert deze in de kleur van de gekozen status en wordt aangevuld met gegevens en de Open PDF bestand link.

Het PDF bestand bevat het verwerkte formulier inclusief alle foto bijlagen. Nieuwe locatie punten kunnen via de Locatie toevoegen knop aangemaakt worden. Zodra de locatie naar de juiste plaats op de plattegrond is gesleept en bevestig, wordt direct het formulier geopend. In het status venster kan er op kleur gefilterd worden waardoor alleen de gefilterde inspectiepunten in de plattegrond getoond worden.

De Ga Naar optie bevat een lijst van alle locatie punten op de plattegrond. Door een te kiezen zoomt de plattegrond gelijk in op het geselecteerde punt. Alle gegevens van de hele kaart kunnen als CSV bestand worden gedownload door in het Kaarten menu de kaart en vervolgens exporteren te kiezen. Per plattegrond wordt er ook een complete maatwerk PDF rapportage aangemaakt die in het plattegrond overzicht scherm in te vullen en te downloaden is.